Tilaa

Ladoix Blanc 2020

Philippe Pacalet on burgundilainen viininvalmistaja, joka tuottaa viininsä pitkälti intuitioonsa perustuen. Hän suosii mahdollisimman vähäistä puuttumista luontaiseen viinin valmistumiseen. Viinien käyminen tapahtuu avoimissa Grenier puusammiossa ilman rikin lisäämistä. Rypäleet käytetään luonnonhiivoilla. Valkoviineihin lisätään rikkiä vain hyvin pieni määrä pullottamisen yhteydessä.

Pacalet kertoo, että hänen viininvalmistustapansa on pitkälti samanlaista kuin hänen isoisänsä. Tavoitteena on ymmärtää luonnon omia prosesseja ja tunnistaa miten parhaiten hyödyntää eri palstojen tarjoamat laadukkaat raaka-aineet.

Pacalet’n viinit ovat tunnettuja siitä, että ne ilmentävät hienosti terroiria, josta rypäleet ovat peräisin. Tällä hetkellä Pacalet’lla on seitsemän hehtaaria vuokrattuja palstoja Côtes de Beaunen ja Côtes de Nuitsin alueella sekä kaksi palstaa Chablisissa. Tuotannossa on noin 30 eri viiniä.

Corton Charlemagne Grand Crun rypäleet ovat peräisin keskimäärin 60-vuotiaiasta köynnöksistä. Viinit on käytetty villihiivoilla. Käyminen ja malolaktinen käyminen ovat tapahtuneet tammitynnyreissä. Viinejä on kypsytetty 14 kuukauden ajan hiivasakan päällä.

Ladoix Blanc: coming from « Toppe d’Avignon » parcel, composed by clay soil that covers a bed of Comblanchien limestone rocks on a gentle South-oriented slope. Gourmand and fresh, its notes of grilled pear and white flowers give place to a wide, generous mouthfeel that is straight and mineral.

Soil and climate
The ”Toppe d’Avignon” is located on a gently sloping slope facing south. The clay soil rests on limestone rocks known as “Comblanchien”.

Grape variety
Chardonnay, qualitative rootstock 161-49.

Vineyard
Average age: 30 years, 10,000 plants / ha. Yield: 40hl / ha

Viticulture
Environmentally friendly and sustainable

Vinification
Pressing in whole grapes with a light settling followed by immediate setting in piece. Alcoholic fermentation with indigenous yeasts and malolactic in barrels.

Maturation
On lees, reductive aging in barrels without racking, with riddling without SO2 for 12 months.

Tastings
Gourmet and fresh, its notes of grilled pears and flowers give way to a full, straight and mineral palate.

Tuottaja Philippe Pacalet
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta