Tilaa

Philippe Pacalet

Philippe Pacalet on burgundilainen viininvalmistaja, joka tuottaa viininsä pitkälti intuitioonsa perustuen. Hän suosii mahdollisimman vähäistä puuttumista luontaiseen viinin valmistumiseen. Viinien käyminen tapahtuu avoimissa Grenier puusammiossa ilman rikin lisäämistä. Rypäleet käytetään luonnonhiivoilla. Punaviinit käytetään rankoineen. Punaviinien kypsytys tapahtuu vanhoissa, 228 litran tammitynnyreissä hiivasakan kanssa. Viiniä ei myöskään siirretä tynnyristä toiseen kypsyttämisen aikana. Kypsytysaika on 15-18 kuukautta.

Pacalet kertoo, että hänen viininvalmistustapansa on pitkälti samanlaista kuin hänen isoisänsä. Tavoitteena on ymmärtää luonnon omia prosesseja ja tunnistaa miten parhaiten hyödyntää eri palstojen tarjoamat laadukkaat raaka-aineet.

Pacalet’n viinit ovat tunnettuja siitä, että ne ilmentävät hienosti terroiria, josta rypäleet ovat peräisin. Tällä hetkellä Pacalet’lla on seitsemän hehtaaria vuokrattuja palstoja Côtes de Beaunen ja Côtes de Nuitsin alueella sekä kaksi palstaa Chablisissa. Tuotannossa on noin 30 eri viiniä.