Tilaa

Corton Charlemagne Grand Cru 2017

Philippe Pacalet on burgundilainen viininvalmistaja, joka tuottaa viininsä pitkälti intuitioonsa perustuen. Hän suosii mahdollisimman vähäistä puuttumista luontaiseen viinin valmistumiseen. Viinien käyminen tapahtuu avoimissa Grenier puusammiossa ilman rikin lisäämistä. Rypäleet käytetään luonnonhiivoilla. Valkoviineihin lisätään rikkiä vain hyvin pieni määrä pullottamisen yhteydessä.

Pacalet kertoo, että hänen viininvalmistustapansa on pitkälti samanlaista kuin hänen isoisänsä. Tavoitteena on ymmärtää luonnon omia prosesseja ja tunnistaa miten parhaiten hyödyntää eri palstojen tarjoamat laadukkaat raaka-aineet.

Pacalet’n viinit ovat tunnettuja siitä, että ne ilmentävät hienosti terroiria, josta rypäleet ovat peräisin. Tällä hetkellä Pacalet’lla on seitsemän hehtaaria vuokrattuja palstoja Côtes de Beaunen ja Côtes de Nuitsin alueella sekä kaksi palstaa Chablisissa. Tuotannossa on noin 30 eri viiniä.

Corton Charlemagne Grand Crun rypäleet ovat peräisin keskimäärin 60-vuotiaiasta köynnöksistä. Viinit on käytetty villihiivoilla. Käyminen ja malolaktinen käyminen ovat tapahtuneet tammitynnyreissä. Viinejä on kypsytetty 14 kuukauden ajan hiivasakan päällä.

Rypäleet: Chardonnay (100%)

Tuottaja Philippe Pacalet
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta