Tilaa

Pinot Noir Les Petits Grains 2021

Domaine Joseph Scharsch on Wolxheimissa, Alsacessa toimiva viinintuottaja. Tila ja viinitarhat ovat olleet Scharschin suvun omistuksessa 1700-luvulta lähtien.

Scharschilla on viinitarhoja yhteensä 12 hehtaaria 35 eri palstalla. Viljelyssä on seitsemän Alsacen perinteistä rypälelajiketta (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling ja Gewürztraminer). Lisäksi viljellään Chardonnayta Crémantin valmistamista varten.

Vuodesta 2009 koko tila siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn. Tilalla luovuttiin kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden ja kemiallisten käsittelyiden käytöstä kasvien hoidossa.

Pinot Noir Les Petit Grains -viinin rypäleet tulevat kahdelta palstalta Egersheimista ja Avolsheimista. Pienikokoiset Pinot Noir rypäleet antavat pienen mutta huippulaadukkaan sadon. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä maseroidaan kahdesta kolmeen viikkoon, jotta viiniin saadaan hyvä rakenne. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään 10 kuukautta 228 litran tammitynnyreissä. Tammitynnyreistä 20 % on uusia.

Tuottaja Joseph Scharsch
Maa / Alue Ranska - Alsace
Pullokoko 0,75l
Hinta