Tilaa

Crémant d´Alsace Chardonnay Brut 2022

Domaine Joseph Scharsch on Wolxheimissa, Alsacessa toimiva viinintuottaja. Tila ja viinitarhat ovat olleet Scharschin suvun omistuksessa 1700-luvulta lähtien.

Scharschilla on viinitarhoja yhteensä 12 hehtaaria 35 eri palstalla. Viljelyssä on seitsemän Alsacen perinteistä rypälelajiketta (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling ja Gewürztraminer). Lisäksi viljellään Chardonnayta Crémantin valmistamista varten.

Vuodesta 2009 koko tila siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn. Tilalla luovuttiin kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden ja kemiallisten käsittelyiden käytöstä kasvien hoidossa.

Crémant Chardonnayhin käytettävät rypäleet viljellään paikassa nimeltä ”Oberthal”, joka tarkoittaa ”ylempää laaksoa”. Tarhat sijaitsevat korkeammalla kuin Wolxheimin muut viinitarhat ja ovat erittäin suotuisia Chardonnay-rypäleelle. Kalkkikivimaa antaa voimakasta aromia tähän kuohuviiniin. Laakson avautuminen itään päin tuottaa rypäleisiin ja sitä kautta viiniin reilut ja tyylikkäät hapot.  Viiniä kypsytetään 3-5 vuotta pullossa hiivasakan kanssa.

Rypäleet: Chardonnay (100%)

Tuottaja Joseph Scharsch
Maa / Alue Ranska - Alsace
Pullokoko 0,75l
Hinta