Pinot Noir Les Petits Grains 2022
Domaine Joseph Scharsch on Wolxheimissa, Alsacessa toimiva viinintuottaja. Tila ja viinitarhat ovat olleet Scharschin suvun omistuksessa 1700-luvulta lähtien.
Scharschilla on viinitarhoja yhteensä 12 hehtaaria 35 eri palstalla. Viljelyssä on seitsemän Alsacen perinteistä rypälelajiketta (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling ja Gewürztraminer). Lisäksi viljellään Chardonnayta Crémantin valmistamista varten.
Vuodesta 2012 lähtien tuotanto on ollut sertifioidusti luonnonmukaista, ja vuosikerrasta 2021 lähtien biodynaamista.
Pinot Noir Les Petit Grains -viinin rypäleet tulevat kahdelta palstalta Egersheimista ja Avolsheimista. Pienikokoiset Pinot Noir rypäleet antavat pienen mutta huippulaadukkaan sadon. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä maseroidaan kahdesta kolmeen viikkoon, jotta viiniin saadaan hyvä rakenne. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään 10 kuukautta 228 litran tammitynnyreissä. Tammitynnyreistä 20 % on uusia.
Domaine Joseph Scharsch is a wine producer in Wolxheim, northern Alsace. The estate and vineyards have been owned by the Scharsch family since the 18th century. Scharsch has a total of 12 hectares of vineyards on 35 different plots. Seven traditional Alsace grape varieties are cultivated (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling and Gewürztraminer). In addition, Chardonnay is cultivated for the production of Crémant.
From 2012, the entire farm switched to organic farming. From vintage 2021 on the production of the wines is biodynamic.
The grapes for the Pinot Noir Les Petit Grains come from two plots in Egersheim and Avolsheim. The small-sized Pinot Noir grapes give a small but top-quality harvest. After harvesting, the grapes are macerated for two to three weeks to give the wine a good structure. After fermentation, the wine is aged for 10 months in 228 liter oak barrels. 20% of the oak barrels are new.
Tuottaja | Joseph Scharsch |
Maa / Alue | Ranska - Alsace |
Pullokoko | 0,75l |
Hinta |