Tilaa

Beaujolais Blanc Classic 2019

Jean Paul Brunin viinitila – Terres Dorees – sijaitsee Beaujolais’n eteläosassa alueella, jota kutsutaan kultaisten kivien alueeksi. Alue sopii loistavasti Gamaylle kalkkikivimaidensa vuoksi. Jean-Paul hyödyntää näitä maita erityisesti vanhojen viiniköynnösten rypäleistä valmistetusta Gamay L’Ancienissa sekä Chardonnay-rypäleistä valmistetussa Beaujolais Blancissa. Brunilla on myös viinitarhoja monissa Grand Cru Beaujolais -kylissä, mukaan lukien Moulin-a-Vent, Morgon ja Fleurie.

Brunin viinejä ei valmisteta Beaujolais Nouveaun tapaan hiilihappomaseraation avulla. Jean Paul haluaa viinejensä olevan läpinäkyvämpiä – ja siksi hän tekee viininsä burgundin perinteisellä tyylillä korostaen hyvää rakennetta ja hapokkuutta. Nouveaulle tyypillistä banaanin makua ei näistä viineistä löydy. Rypäleet viljellään luonnonmukaisesti, lajitellaan käsin, poistetaan rangat ja käytetään luonnonhiivoilla kuorien kanssa 4-6 viikon ajan betoniastioissa tai neutraaleissa puusammioissa (riippuen viinistä ja vuosikerrasta).

Beaujolais Blanc on ensimmäinen Brunin valmistama viini.  Se on 100% Chardonnay 80-vuotiaista viiniköynnöksistä, joita kasvatetaan savi- ja kalkkikivimailla. Viini käytetään ja kypsytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa vaakatankeissa tavanomaisten pystytankkien sijaan. Tämä mahdollistaa viinille enemmän kosketuspintaa sakkaan, joka taas lisää viinin kermaisuutta. Beaujolais Blancin tuotannolle on varattu kahdeksan hehtaaria viljelymaata. Viini on käytetty villihiivoilla. Vain pieni määrä S02: ta käytetään pullotuksessa pitämään viini tuoreena.  Suodatus on myös vähäistä, jolloin viini säilyttää hyvin hedelmä- ja muut aromit.

Tuottaja Jean-Paul Brun
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta