Tilaa

Morgon Côte de Py Javenières 2020

Jean Paul Brunin viinitila – Terres Dorees – sijaitsee Beaujolais’n eteläosassa alueella, jota kutsutaan kultaisten kivien alueeksi. Alue sopii loistavasti Gamaylle kalkkikivimaidensa vuoksi. Jean-Paul hyödyntää näitä maita erityisesti vanhojen viiniköynnösten rypäleistä valmistetusta Gamay L’Ancienissa sekä Chardonnay-rypäleistä valmistetussa Beaujolais Blancissa. Brunilla on myös viinitarhoja monissa Grand Cru Beaujolais -kylissä, mukaan lukien Moulin-a-Vent, Morgon ja Fleurie.

Brunin viinejä ei valmisteta Beaujolais Nouveaun tapaan hiilihappomaseraation avulla. Jean Paul haluaa viinejensä olevan läpinäkyvämpiä – ja siksi hän tekee viininsä burgundin perinteisellä tyylillä korostaen hyvää rakennetta ja hapokkuutta. Nouveaulle tyypillistä banaanin makua ei näistä viineistä löydy.

Morgon Côte de Py Javenières on tehty Gamay-rypäleistä. Viini on sekoitettu kahden Morgonin alueen palstan viineistä. Toinen palstoista sijaitsee kuuluisalla Côte du Py -kukkulalla. Molemmilla palstalla maaperä on hiekkaista, rapautunutta graniittia. Viininvalmistus tapahtuu perinteisin burgundilaisin menetelmin. Viinirypäleet kerätään käsin, lajitellaan ja rangat poistetaan, jonka jälkeen rypäleet murskataan ja käytetään villihiivoilla ilman rikkiä. Maserointi kestää noin 4 viikkoa betonialtaissa. Morgonin kypsyttäminen tapahtuu betoniastioissa 10 kuukauden ajan.  Ennen pullotusta viini suodatetaan kevyesti ja siihen lisätään hiven rikkiä.

Tuottaja Jean-Paul Brun
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta