Tilaa

Bourgogne Pinot Noir 2019

Jean Paul Brunin viinitila – Terres Dorees – sijaitsee Beaujolais’n eteläosassa alueella, jota kutsutaan kultaisten kivien alueeksi. Alue sopii loistavasti Gamaylle kalkkikivimaidensa vuoksi. Jean-Paul hyödyntää näitä maita erityisesti vanhojen viiniköynnösten rypäleistä valmistetusta Gamay L’Ancienissa sekä Chardonnay-rypäleistä valmistetussa Beaujolais Blancissa. Brunilla on myös viinitarhoja monissa Grand Cru Beaujolais -kylissä, mukaan lukien Moulin-a-Vent, Morgon ja Fleurie.

Brunin viinejä ei valmisteta Beaujolais Nouveaun tapaan hiilihappomaseraation avulla. Jean Paul haluaa viinejensä olevan läpinäkyvämpiä – ja siksi hän tekee viininsä burgundin perinteisellä tyylillä korostaen hyvää rakennetta ja hapokkuutta. Nouveaulle tyypillistä banaanin makua ei näistä viineistä löydy.

Bourgogne Pinot Noir valmistetaan keskimäärin 35 vuotiaiden köynnösten rypäleistä. Viinitarhojen maaperä on kalkkikiveä ja savea. Rypäleet viljellään luonnonmukaisesti, kerätään ja lajitellaan käsin, poistetaan rangat ja käytetään luonnonhiivoilla kuorien kanssa 4-6 viikon ajan betoniastioissa ja neutraaleissa puusammioissa.

Tuottaja Jean-Paul Brun
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta