Tilaa

Beaujolais l´Ancien 2022

Jean Paul Brunin viinitila – Terres Dorees – sijaitsee Beaujolais’n eteläosassa alueella, jota kutsutaan kultaisten kivien alueeksi. Alue sopii loistavasti Gamaylle kalkkikivimaidensa vuoksi. Jean-Paul hyödyntää näitä maita erityisesti vanhojen viiniköynnösten rypäleistä valmistetusta Gamay L’Ancienissa sekä Chardonnay-rypäleistä valmistetussa Beaujolais Blancissa. Brunilla on myös viinitarhoja useissa Cru Beaujolais -kylissä, mukaan lukien Moulin-a-Vent, Morgon ja Fleurie.

Brunin viinejä ei valmisteta Beaujolais Nouveaun tapaan hiilihappomaseraation avulla. Jean Paul tekee viininsä burgundin perinteisellä tyylillä korostaen hyvää rakennetta ja hapokkuutta. Nouveaulle tyypillistä banaanin makua ei näistä viineistä löydy. Rypäleet viljellään luonnonmukaisesti, lajitellaan käsin, poistetaan rangat ja käytetään luonnonhiivoilla kuorien kanssa 4-6 viikon ajan betoniastioissa tai neutraaleissa puusammioissa, riippuen viinistä ja vuosikerrasta.

L’Ancien tulee Jean Paul Brunin kotikylästä Charnaysta, Etelä-Beaujolais’sta. Viiniköynnösten ikä on 40-60 vuotta, ja ne on istutettu rinteille, joiden maaperä on alueen tunnusomaista hiekkaista savi-kalkkikiveä sekä paikallista kullanväristä ”dorée” – kalkkikiveä, joka on hyvin rautapitoista. Vanhat viiniköynnökset tuottavat pieniä, paksunahkaisia Gamay-marjoja L’Ancien -viiniin.

Rypäleet: Gamay (100%)

Tuottaja Jean-Paul Brun
Maa / Alue Ranska - Beaujolais, Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta