Tilaa

Carso Vitovska Bianco 2021

Castelvecchion tila sijaitsee aivan Italian itäreunassa Friulissa, Slovenian rajalla, Alppien ja Adrianmeren välissä 145 metrin korkeudella merenpinnasta. Tilalla on viljelty viiniä satojen vuosien ajan. Vuodesta 1986 tila on ollut Terraneon perheen hallussa. Viinitarhoja tilalla on noin 35 hehtaaria.

Viininviljely tilan viinitarhoilla on poikkeuksellista. Viinitarhojen maaperä on karstimaata. Karstissa ohuen maakerroksen alla on kovaa, kalkki- ja mineraalipitoista kalliota. Maaperää joudutaan muokkaamaan Castelvecchiolla koneellisesti, jotta viiniköynnös pystyy kasvamaan siinä.  Karstimaan ansiosta viinit ovat luonteeltaan hyvin erilaisia verrattuna Friulin muiden tuottajien viineihin. Castelvecchion viinintuotanto on luonnonmukaista ja he käyttävät myös biodynaamisia viljelymenetelmiä. Alueen ilmasto on melko kuivaa ja merituulten avulla rypäleet pysyvät terveinä.

Vitovska on Karstialueen paikallinen rypäle. Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan kevyesti. Käyminen ja kypsyttäminen tapahtuu betonitankeissa. Hiivasakan alla kypsyttäminen sur-lie tuo viiniin ominaisen arominsa.

Tuottaja Castelvecchio
Maa / Alue Italia - Friuli
Pullokoko 0,75l
Hinta