Tilaa

Castelvecchio

Castelvecchion tila sijaitsee aivan Italian itäreunassa Friulissa, Slovenian rajalla, Alppien ja Adrianmeren välissä 145 metrin korkeudella merenpinnasta. Tilalla on viljelty viiniä satojen vuosien ajan. Vuodesta 1986 tila on ollut Terraneon perheen hallussa. Viinitarhoja tilalla on noin 35 hehtaaria.

Viininviljely tilan viinitarhoilla on poikkeuksellista. Viinitarhojen maaperä on karstimaata. Karstissa ohuen maakerroksen alla on kovaa, kalkki- ja mineraalipitoista kalliota. Maaperää joudutaan muokkaamaan Castelvecchiolla koneellisesti, jotta viiniköynnös pystyy kasvamaan siinä.  Karstimaan ansiosta viinit ovat luonteeltaan hyvin erilaisia verrattuna Friulin muiden tuottajien viineihin. Castelvecchion viinintuotanto on luonnonmukaista ja he käyttävät myös biodynaamisia viljelymenetelmiä. Alueen ilmasto on melko kuivaa ja paikallisten tuulten avulla rypäleet pysyvät terveinä.

Castelvecchio viljelee useita rypälelajikkeita. Kiinnostavia paikallisia lajikkeita ovat muun muassa Vitovska ja Terrano. Näiden lisäksi tarhoilta löytyy Pinot Grigiota, Sauvignon Blancia, Malvasiaa, Cabernet Francia, Cabernet Sauvignonia ja Refoscoa.