Tilaa

Bourgogne Aligote 2021

Domaine Fanny Sabre sijaitsee Pommardissa Bourgognessa. Viiniviljelmiä Fanny Sabrella on vajaat 5 hehtaaria. Eri viinejä on valikoimissa toistakymmentä, joten viinien tuotantomäärät ovat varsin pieniä.

Fanny peri viinitilan isältään, joka perusti tilan 80-luvulla. Viinintekijän uransa alutaipaleella Fanny sai  oppinsa suurelta osin Philippe Pacalet´lta, joka on Burgundin luomuviljelyn guru.

Fanny Sabre viljelee viininsä luonnonmukaisesti. Lannoitteita ja torjunta-aineita ei tilalla käytetä. Viinit käytetään villihiivoilla. Käymisastiat ovat betonia ja puuta.

Sabren punaviinit ovat tyyliltään klassisia ja kuivia. Niissä on hedelmäisyyttä ja samettinen tekstuuri. Valkoviinit ovat raikkaita. Viinit ovat tammitettuja mutta tammi tuntuu maussa hyvin hillitysti.

Fanny Sabre tuottaa Aligotéta vain hyvinä vuosina. Aligoté tuottaa pirteämpiä viinejä Chardonnayhin verrattuna. Sabren käsissä rypäleestä saadaan irti myös syvyyttä ja hienoa tekstuuria viiniin.  Viinitarhojen maaperä on saven ja kalkkikiven sekoitusta. Viiniä kypsytetään 6-12 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä vuosikerrasta riippuen.

Rypäleet: Aligoté (100%)

Tuottaja Fanny Sabre
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta