Tilaa

Dolcetto d´Alba Roussot 2020

Francesco Rinaldi & Figli on historiallinen Barolo-tuottaja. Viinitila on perustettu vuonna 1870. Tuottajan historia alkaa Giovanni Battista Rinaldin periessä viinitarhat ja tilan Barolosta. Tilaa hoitavat nykyään Paola ja Piera Rinaldi.

Rinaldi valmistaa viininsä pitkälti perinteisin menetelmin. Maseraatio on pitkä ja viinin kypsytys tapahtuu isoissa, vanhoissa Slavonialaisissa tammitynnyreissä (botti). Uutta tammea ei tilalle käytetä. Viininviljely on luonnonmukaista. Viinit ovat elegantteja ja herkkiä, mutta samalla voimakkaita ja pitkäikäisiä.

Rinaldi valmistaa klassisia cru Baroloja Brunate ja Cannubi tarhoilta (2018 alkaen myös Rocche dell’Annunziata-tarhalta).

Tyylikäs Dolcetto Roussot tulee Cannubi-kukkulan tarhalta Barolosta. Maaperä on hiekkaista. Viinitarhat ovat rinteellä, joka avautuu lounaaseen. Köynnökset ovat noin 50-vuotiaita. Viinin käyttäminen tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa kuorikontaktissa noin 15 päivän ajan. Kypsyttäminen tapahtuu myös terästankeissa useamman kuukauden ajan.

Tuottaja Francesco Rinaldi & Figli
Maa / Alue Italia - Piemonte
Pullokoko 0,75l
Hinta