Dolcetto d´Alba Roussot 2022
Francesco Rinaldi & Figli on historiallinen Barolo-tuottaja. Viinitila on perustettu vuonna 1870. Tuottajan historia alkaa Giovanni Battista Rinaldin periessä viinitarhat ja tilan Barolosta. Tilaa hoitavat nykyään Paola ja Piera Rinaldi.
Rinaldi valmistaa viininsä pitkälti perinteisin menetelmin. Maseraatio on pitkä ja viinin kypsytys tapahtuu isoissa, vanhoissa Slavonialaisissa tammitynnyreissä (botti). Uutta tammea ei tilalle käytetä. Viininviljely on luonnonmukaista. Viinit ovat elegantteja ja herkkiä, mutta samalla voimakkaita ja pitkäikäisiä.
Rinaldi valmistaa klassisia cru Baroloja Brunate ja Cannubi tarhoilta (2018 alkaen myös Rocche dell’Annunziata-tarhalta).
Tyylikäs Dolcetto Roussot tulee Cannubi-kukkulan tarhalta Barolosta. Maaperä on hiekkaista. Viinitarhat ovat rinteellä, joka avautuu lounaaseen. Köynnökset ovat noin 50-vuotiaita. Viinin käyttäminen tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa kuorikontaktissa noin 15 päivän ajan. Kypsyttäminen tapahtuu myös terästankeissa useamman kuukauden ajan.
Vineyards
In the municipality of Barolo.
Grape Variety
100% Dolcetto.
Surface Area
Approximately 1 hectare.
Soil
The soil in Barolo, close to the Cannubi sub-region, is sandy; on the slope overlooking the hill of La Morra, the soil is more compact. The vineyard has a southwestern exposure.
Year of Planting
From 1975 to 1977.
Vinification
Vinification is carried out in temperature-controlled stainless steel tanks with skin-contact fermentation for approximately 15 days. Refinement for several months in stainless steel enhances the characteristics of the grape variety, accentuating its freshness and fragrance.
Characteristics
The aroma is vinous with tones of flowers and fresh fruit. The flavor is dry with a slightly almond aftertaste.
Serving Temperature
16-17 degrees C
Tuottaja | Francesco Rinaldi & Figli |
Maa / Alue | Italia - Piemonte |
Pullokoko | 0,75l |
Hinta |