Tilaa

Macvin du Jura

Juran alueella toimiva viininvalmistaja Marie-Pierre Chevassu-Fassenet otti perheen viinitilan hoitoonsa vuonna 2008. Hän hoitaa itse tilan 4,5 hehtaaria viinitarhasta kellariin.  Marie-Pierre tekee Juran perinteisimmässä osassa, Château-Chalonissa, moderneja punaisia ​​ja perinteisiä valkoisia viinejä.

Punaviinien rypäleet kerätään huolellisesti käsin ja kootaan hiilidioksidilla täytettyihin tankkeihin. Näin voidaan välttää rikin käyttö pullotuksessa. Tammea ei käytetä, jolloin viinien herkullinen marjaisuus ja hedelmäisyys korostuvat.

Perinteisin menetelmin tehdyt valkoviinit korostavat merkelimaaperän tuomaa mineraalisuutta. Viinit kypsytetään tammitynnyreissä ja isoissa tammisaaveissa ilman tynnyreistä haihtuvan viinin korvaamista. Tämä saa aikaiseksi lievän oksidoitumisen, hiivakerroksen muodostumisen viinin päälle ja sen mukanaan tuomat ainutlaatuiset aromit.

Macvin on Juran alueen erikoisuus. Osittain käyneen rypälemehun joukkoon kaadetaan oman tilan rypäleistä valmistettua tislettä, jolloin viinin käyminen keskeytyy. Tämän jälkeen viini siirretään kolmeksi vuodeksi kypsymään tammitynnyreihin ennen pullotusta. Tuloksena on väkevä ja makea mutta kuitenkin raikkaan ryhdikäs jälkiruokajuoma.

Rypäleet: Chardonnay ja Poulsard.

Tuottaja Chevassu
Maa / Alue Ranska - Jura
Pullokoko 0,75l
Hinta