Tilaa

Zilliken Riesling Butterfly 2022

Gelt Zillikenin viinitila toimii Saarin alueella eteläisessä Moselissa. Zilliken viljelee viinejä 11 hehtaarin alueella, joista 10 hehtaaria sijaitsee alueen arvostetuimmalla Saarburger Rausch Grosse Lage -palstalla. Zillikenin perhe on viljellyt viiniä jo yli 270 vuoden ajan. Perheyritystä johtanut tunnettu tekijä Hanno Zilliken on siirtänyt vastuun viinin valmistuksesta tyttärelleen Dorotheelle.

Viinitila on keskittynyt vain Riesling-rypäleen tuotantoon. Rypäleet kerätään käsin tilan jyrkiltä etelään suuntautuvilta rinnepalstoilta. Tarhojen maaperä on Devonian liuskekiveä ja diabaasia. Viinit käytetään ja kypsytetään perinteisissä Fuder-tammitynnyreissä. Läheiset maanalaiset lähteet pitävät kaksikerroksisen viinikellarin viileänä ja erittäin kosteana, joka takaa optimaaliset olosuhteet viininvalmistukselle.

Viinissä on jäännössokeria 17,6 g/l, jolloin se on makeusasteeltaan off-dry. Reilut hapot (6,9 g/l) raikastavat ja tasapainottavat suutuntumaa. Viini on tyyliltään kevyt ja kesäinen. Mausta voi aistia valkoista ja keltaista persikkaa.

Alkoholipitoisuus: 11,0%
Jäännössokeri: 17,6 g/l
Kokonaishapot: 6,9 g/l

Tuottaja Geltz-Zilliken
Maa / Alue Saksa - Mosel
Pullokoko 0,75l
Hinta