Tilaa

Chablis 2023

Louis Moreau on Chablis’ssa, Burgundissa sijaitseva viinintuottaja. Sukutilan historia ulottuu vuoteen 1814, jolloin tila perustettiin. Vuodesta 1994 viinitilasta on vastannut suvun kuudetta viinintuottajasukupolvea edustava Louis Moreau. Jo 1800-luvulla tila hankki omistukseensa Chablis’n arvostettuja Grand Cru ja Premier Cru -tarhoja. Tällä hetkellä tilalla on tarhoja ympäri Chablis’n ja Petit Chablis’n aluetta. Grand Cru tarhoja on viisi, joista kruununjalokivenä on vuonna 1904 hankittu Grand Cru Clos des Hospices.

Tilalla pyritään kestävään ja mahdollisimman luonnonmukaiseen viininviljelyyn. Viinit käytetään villihiivoilla ja ne saavat kypsyä sakan päällä ennen pullotusta.

Louis Moreau Chablis 2021 on laadukas valkoviini Ranskan Chablis’n alueelta. Viini on valmistettu Chardonnay-rypäleistä, jotka ovat tyypillisiä Chablis’n alueelle. Chardonnay-rypäleet antavat viinille runsaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden.

Tämä Chablis-viini tarjoaa hienostuneita aromeja, kuten sitruunaa, omenaa ja päärynää, jotka sekoittuvat hienosti mineraalisten ja kukkaisten vivahteiden kanssa. Maku on raikas, eloisa ja tasapainoinen. Viiniä on kypsytetty terästankeissa, jotta sen puhtaat hedelmäiset maut säilyvät.

Louis Moreau Chablis 2021 sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai seuraksi monenlaisille ruoille. Se on erityisen hyvä valinta äyriäisten, kalan ja simpukoiden kanssa. Viini sopii myös erinomaisesti kevyempien salaattien, vaalean lihan ja pehmeiden juustojen kanssa.

Tuottaja Louis Moreau
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta