Tilaa

Crasto Douro Tinto 2019

Quinta do Crasto on Douron alueella toimiva viinin ja portviinin tuottaja. Tila sijaitsee Gouvinhasissa, Douron laakson ytimessä.  Quinta do Craston viinitarhoilla on viljelty viinejä jo 1600-luvulta lähtien. 1900-luvun alkuvuosina tila siirtyi Almeidan suvun haltuun. Tällä hetkellä tilaa pyörittää suvun neljäs sukupolvi Jorge Roquetten johdolla. Quinta do Crasto keskittyi pitkään portviinin tuotantoon. 1990-luvulla aloitetiin myös makeuttamattoman Douron viinin tuotanto.

Tilan ja sen viinien arvostus on kasvanut vuosien myötä kansainvälisesti erittäin korkealle tasolle. Quinta do Crasto on valittu jo useana vuonna World’s Best Vineyards TOP 50-listalle. Vuonna 2021 tila saavutti tällä arvostetulla listalla sijan 16.

Quinta do Craston tuotanto on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa pulloa vuodessa. Viinejä viedään yhteensä 54 maahan ympäri maailman. Viinivalikoima on hyvin laaja kattaen puna- ja valkoviinien lisäksi portviinejä sekä oliiviöljyä. Pääfokus on premium ja super premium viineissä.

Crasto Douro Tinton rypäleet viedään korjuun jälkeen viinitilalle 22 kg: n laatikoissa. Tiukan valinnan jälkeen varret poistetaan, viinirypäleet murskataan ja siirretään ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin käymisastioihin. Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa 7 päivän ajan.

Viinistä 85% kypsytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa altaissa ja 15% 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan ennen pullotusta.

Rypälelajikkeet: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca ja Tinta Barroca

Tuottaja Quinta do Crasto
Maa / Alue Portugali - Douro
Pullokoko 0,75l
Hinta