Tilaa

Quinta do Crasto

Quinta do Crasto on Douron alueella toimiva viinin ja portviinin tuottaja. Tila sijaitsee Gouvinhasissa, Douron laakson ytimessä.  Quinta do Craston viinitarhoilla on viljelty viinejä jo 1600-luvulta lähtien. 1900-luvun alkuvuosina tila siirtyi Almeidan suvun haltuun. Tällä hetkellä tilaa pyörittää suvun neljäs sukupolvi Jorge Roquetten johdolla. Quinta do Crasto keskittyi pitkään portviinin tuotantoon. 1990-luvulla aloitetiin myös makeuttamattoman Douron viinin tuotanto.

Tilan ja sen viinien arvostus on kasvanut vuosien myötä kansainvälisesti erittäin korkealle tasolle. Quinta do Crasto on valittu jo useana vuonna World’s Best Vineyards TOP 50-listalle. Vuonna 2021 tila saavutti tällä arvostetulla listalla sijan 16.

Quinta do Craston tuotanto on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa pulloa vuodessa. Viinejä viedään yhteensä 54 maahan ympäri maailman. Viinivalikoima on hyvin laaja kattaen puna- ja valkoviinien lisäksi portviinejä sekä oliiviöljyä. Pääfokus on premium ja super premium viineissä.