Tilaa

Roussette de Savoie Marestel 2019

David Dupasquier toimii viidennessä polvessa tämän hyvin perinteisen tilan viininvalmistajana. David ja hänen sisarensa Veronique hoitavat tilaa mutta isä Noel on edelleen mukana viinitarhoilla ja kellarissa tapahtuvissa töissä.

Dupasquierin viinitarhat sijaitsevat Aimavignessä, Savoien lounaisosassa lähellä Rhône-joen laaksoa. Tilan arvostetuin tarha on erittäin jyrkkä Marestel. Siellä kasvavat viinit hyötyvät aurinkoisista olosuhteista ja läheisen Bourget-järven viilentävästä vaikutuksesta. Viljelyssä on Savoien perinteisiä lajikkeita kuten valkoisia Jaquèrea ja Roussettea sekä punaisia Gamayta, Pinot Noiria ja Mondeusea.

Viinitarhoilla kasvaa viiniköynnösten lisäksi myös muuta kasvillisuutta parantaen tarhojen biologista monimuotoisuutta ja sitä kautta myös viinien laatua. Viinirypäleet korjataan tilalla käsin.

Viinin käyttäminen tapahtuu villihiivoilla viileässä. Viinejä kypsytetään ennen pullotusta varsin pitkään vanhoissa tynnyreissä ennen pullotusta. Viinit saavat levätä sakan päällä seuraavaan sadonkorjuuseen asti. Tämän jälkeen viinit kypsyvät pulloissa vielä 18 kuukautta ennen myyntiin laittoa.

Tuottaja Dupasquier
Maa / Alue Ranska - Savoie
Pullokoko 0,75l
Hinta