Tilaa

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Champs Perdrix Blanc 2015

Jean-Yves Devevey on Burgundilainen viinintuottaja, joka 1990-luvulla palasi Demignyyn vanhalle sukutilalleen ja aloitti viinintuotannon tilalla. Deveveyllä on nykyään kahdeksan hehtaaria luonnonmukaisesti viljeltyjä viiniköynnöksiä Côte de Beaunessa, Hautes Côtes de Beaunessa ja Côte Chalonnaisessa. Omien palstojen tuotannon täydentämiseksi Jean-Yves ostaa viinirypäleitä myös muutamalta alueen tunnolliselta pienviljelijältä.

Devevey on tuottanut viininsä luonnonmukaisesti vuosituhannen alkuvuosista lähtien. Virallisen luomusertifikaatin tila sai vuonna 2014. Jean-Yves kokeilee viljelyssä myös biodynaamisia menetelmiä ja valikoi niistä omaan viinintekotyyliinsä toimivimmat. Rikkidioksidia Jean-Yves käyttää tilan viineissä hyvin vähän. Uutta tammea hän ei juurikaan käytä viiniensä kypsyttämisessä.

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune ”Champs Perdrix” Blancin rypäleet tulevat arvostetulta Champs Perdrixin palstalta. Viini puristetaan hellävaraisesti paineilmapuristimella ja käytetään hitaasti matalassa lämpötilassa. Viiniä kypsytetään 12kk ajan tammitynnyreissä sakan päällä ennen pullottamista.

Rypäleet: Chardonnay (100%)

Tuottaja Jean-Yves Devevey
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta