Tilaa

Cuis 1er Cru Blanc de Blancs Brut

Champagne Pierre Gimonnet’lla on 28 hehtaaria viljelyksiä Grand ja Premier Cru -kylissä, pääasiassa Côte de Blancsilla. Perhetilan toiminnasta vastaa tällä hetkellä Didier Gimonnet. Gimonnet’n viinitila sijaitsee Cuisin Premier Cru -kylässä, jossa Didierin perhe on kasvattanut rypäleitä vuodesta 1750 lähtien. Pierre Gimonnet, Didierin isoisä alkoi pullottaa samppanjaa tilalla vuonna 1935. Cuisin 13,5 hehtaarin lisäksi Gimonnet omistaa 11 hehtaaria Chardonnay -viiniköynnöksiä Cramantin ja Chouillyn Grand Cru -kylissä sekä hehtaarin verran Ogerissa ja kaksi hehtaaria Vertus’ssa. Pinot Noiria on viljelyssä puoli hehtaaria.

Seitsemänkymmentä prosenttia Gimonnetin palstojen köynnöksistä on yli 30-vuotiaita, joista noin neljäkymmentä prosenttia on yli 40-vuotiaita. Yli 100 vuotta vanhoja viiniköynnöksiä löytyy myös jonkin verran.

Rypäleet ovat kasvaneet Gimonnetin kotikylän Cuisin alueella. Alueen viinit ovat tyypillisiä Côte de Blancsin viinejä: keveitä, eloisia  ja raikashappoisia.

Samppanja on sekoitus useamman vuosikerran sadosta. Noin kolmannes pullon sisällöstä on kypsytettyjä reserve- viinejä ja kaksi kolmannesta tuoretta vuosikertaa.

Dosage 6g / litra.

Tuottaja Champagne Pierre Gimonnet et Fils
Maa / Alue Ranska - Champagne
Pullokoko 0,75l
Hinta