Tilaa

Bourgogne Rouge 2022

Sylvain Pataille aloitti viininviljelyn Burgundissa pienimuotoisesti yhden hehtaarin peltoalalla vuonna 1999.  Tämä päivänä viljelykset kattavat noin 15 hehtaaria. Pataille on keskittynyt Côte d’Orin pohjoisnurkkaan Marsannayn alueelle ja onkin noussut yhdeksi tämän alueen kärkituottajista.

Viljelyssä ovat Bourgognen perinteiset rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir ja Aligoté. Pataillen tuotanto on jo pitkään tapahtunut luonnonmukaisin menetelmin. Luomusertifikaatin tila sai vuonna 2008. Käytössä on myös biodynaamisia menetelmiä. Viinien käyminen tapahtuu villihiivoilla. Kypsytykseen käytetään uutta tammea 15-30% viinistä riippuen. Rikkiä lisätään viineihin ainoastaan pieni määrä pullotuksen yhteydessä.

Bourgogne Rougen rypäleet tulevat Sylvain Pataillen Marsannayn tarhoilta reilun hehtaarin viljelyalalta noin 65-vuotiaista köynnöksistä. Maaperä on alueelle tyypillistä saven ja kalkkikiven sekoitusta. Viini käytetään villihiivoilla ja sitä kypsytetään 10-12 kuukautta tynnyreissä, joista 15% on uusia.

Rypäleet: Pinot Noir (100%)

Tuottaja Sylvain Pataille
Maa / Alue Ranska - Bourgogne
Pullokoko 0,75l
Hinta