Tilaa

Grande Maison

Grande Maison on makeisiin jälkiruokaviineihin erikoistunut tuottaja Monbazillacissa, Ranskassa. Tila on viljellyt luonnonmukaisten ja biodynaamisten periaatteiden mukaisesti viiniä jo 1990 -luvun alusta alkaen. Kartanon 14 hehtaarin viinitarhat ovat enimmäkseen etelään päin. Tilan keskellä oleva järvi auttaa suojautumaan kevään pakkasilta, tasoittaa kesälämpötiloja ja edistää jalohomeen kehittymistä kun rypäleet ovat kypsiä. Viinitarhojen maaperässä yhdistyvät kalkkikivi, savi ja piikivet.

Viinirypäleet korjataan käsin ja viedään kellariin pienissä, enintään 10 kilon erissä hapettumisen estämiseksi. Rypäleet puristetaan varovasti pneumaattisessa puristimessa ja asetetaan välittömästi suojakaasun alle. Mehu kirkastuu luonnollisesti. Viini käytetään villihiivoilla uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini myös kypsytetään uudessa tammessa kahden-kolmen vuoden ajan.